Tregt spill

19. juli 2011, av Pål Berg Leirvåg

Vi fikk pepper av daglig leder på Hauger for tregt spill under sommerturneringen.

Hauger bane kunne by på en lang og utfordrende bane, men den var ganske åpen og burde ikke føre til alt for mye leting etter baller. Daglig leder på Hauger var ikke helt fornøyd med oss da han observerte spillere fra SAS fremdeles på banen etter 6 timers spill. Medlemmer av klubben som gikk etter oss gav opp og gikk av banen.
Dette er ikke noe nytt problem. Vi har til tider brukt alt for mye tid på våre turneringer. Jeg tror vi kan få problemer med å få komme tilbake til Hauger til den pris vi betalte denne gangen. Vi må derfor skjerpe oss. Jeg har derfor her tenkt å komme med noen betraktninger som jeg ber medlemmene tenke litt på når dere går ute på banen.

1. Det står at man kan lete etter en ball i 5 minutter, så skal den betraktes som "lost" og ny ball må spilles. Det betyr ikke 5 minutter per ball per spiller, det burde si seg selv. Det er nok mer 5 minutter per spiller per runde. Har man brukt 5 minutter på en ball så skal man stort sett gå rett på alle andre ballene på runden. Så bruk tiden fornuftig.

2. Mange baller er det ingen hensikt i å lete etter. Spiller man ballen i i område hvor du med stor sikkerhet vil ha problemer med å spille ballen (i tjukt lang gress, kratt etc), er det normalt en ulempe å finne den første ballen hvis man har spilt en provisorisk. Finner man den originale ballen så må man spille den. Provisorisk gjelder ikke lenger. Er den oroginale ballen uspillbar så må man droppe innenfor 2 køllelengder. Er den ikke mulig å droppe innenfor 2 køllelengder så må man gå tilbake i flagglinjen til man kan droppe den, eller slå på nytt der slaget ble slått. I de aller fleste tilfeller betyr det tilbake til der man spilte forrige ball siden flagglinjen ikke gir noen god dropp. Da går tiden uten å ha tjent noe på det. Så tenk som følger; er den ikke "lett" tigjengelig med muligheter for et slag eller drop innenfor to køller, så vil man sjelden tjene på å finne den originale ballen. Bruk derfor ikke tid på å lete etter baller i uspillbare områder.

3. Alle må purre på hverandre. Mest ansvar har likevel den som står først i ballen siden det er personen med laveste hdcp og burde kunne regler og etikette best. Man skal selvfølgelig ikke være ufin på noen måter, men det er lov med klar tale.

Hauger hadde en idealtid på 4 timer. Det er nok ikke mulig å holde i en turnering, uansett hvem som spiller. Vi bør likevel ikke bruke mer en 4,5 timer som en generell guideline. Tenk litt på dette neste gang vi spiller.

Ellers så får dere ha en riktig fin golfsommer.

MVH Pål Berg Leirvåg

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/sasgolf/domains/sasgolf.no/www/core/bottom.php on line 79 Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/sasgolf/domains/sasgolf.no/www/core/bottom.php on line 80 Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/sasgolf/domains/sasgolf.no/www/core/bottom.php on line 81 Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/sasgolf/domains/sasgolf.no/www/core/bottom.php on line 82