Informasjon om vårspretten, mandag 4 mai.

02. mai 2020, av Pål Berg Leirvåg

Hei alle dere som er påmeldt «vårspretten» på Moss/Evje golfklubb, mandag 4 mai.

Det er spennende tider vi er i, og det medfører også noen utfordringer i arrangement av denne turneringen. Vi er nødt til å forholde oss til aktuelle smittevernstiltak og retningslinjer fra Norsk Golfforbund. Det kommer heldigvis nye regler fra 7 mai, men det får vi bruke på de neste turneringene.

Sammensetning av ballene er nå publisert på vår nettside under turneringer/vårspretten. Det vil ikke være noe felles informasjon i forkant av turneringen. Denne informasjonen skal dekke dette behovet. Hver enkelt må sørge for å sette seg inn i regler og å møte på teested hull 1 til oppsatt tid. Herrer spiller fra 57 og damer fra 49.

Følgende retningslinjer ber vi dere følge:
- Alle fører eget scorkort uten å bytte med andre spillere, men fører likevel opp score for den man er markør for på eget kort. Husk å holde avstand før, under og etter spill.
- Vi spiller i henhold til de nye reglene, hvor vi registrerer slag per hull, dog maks ditt handicap pluss 2 slag. (Feks har du tildelt ett slag på hullet som er par fire, plukker du opp på tre over par, 7 slag, og skriver 7 på kortet. På den gamle måten ville det vært på stryk av hullet)
- Så snart dere kan etter runden, sender en i hver ball score for alle i ballen til Harald Roer, tlf 95714524, med Fornavn, hdcp, tildelte slag, netto score. En linje per spiller (Eks: Pål, hdcp 7.8, 7 slag, 73 slag). Harald vil deretter registrere resultatet, og det vil bli annonsert når alle er ferdige.
- Det er ballplassering på alt klippet gress, også utenfor fairway der det er klippet. I resten får dere slå slik den ligger, eller droppe iht gjeldende regler.
- Slår du ball «Out of bounce», kan dere bruke regel at dere ikke slår ny ball, men dropper en ball i fairway med to straffeslag på omtrent på samme distanse fra hullet som den som dere slo «out of bounce», gikk ut. Bruk markør og skjønn. Dette er normalt en lokal regel, men vi ønsker å holde spilletempo oppe og vil bruke denne som lokal regel på alle våre turneringer.
- Konkurransene «longest drive» og «closest to pin» går ut, siden vi ikke kan greie å registrere disse uten å ha en fysisk gjenstand som flere må berøre.
- Hver spiller betaler startavgift, 300 kr, til klubben, enten gjennom nettbank eller Vipps nr 603710. Husk å merk betaling med navn og «Vårspretten».
- Etter at dere er ferdigspilt, kan dere innta kafeen som er åpen. Vi har fått lov å bruke den med vanlige regler, maks fem i hver gruppe og alle må ha minst en meters avstand. Avstand mellom gruppene må være to meter. Vi vil annonsere resultatet for turneringen så snart det foreligger, men vi kan dessverre ikke gi premier på denne turneringen. Vinnere vil bli tildelt dette på et senere tidspunkt.

Vi håper at ikke disse retningslinjene blir til hinder for en fin golfopplevelse, og vi gleder oss til å se alle sammen til en ny goldsesong.

Er det noe dere lurer på, så er Harald og Pål turneringsledere. Harald vil gå i første ball og Pål vil gå i siste ball.

Mvh Harald og Pål