Oppsette NSF pokal lørdag 12 juni.

11. juni 2021, av Pål Berg Leirvåg

Oppsettet for NSF pokal er klart.

Se Turneringer/NSF pokal.

Legg merke tillat tidene for ballene alle viser kl 1100. Det skal være 10 minutter mellom hver. Da vet dere når dere skal gå.

Dette er en pokalturnering, og den har egne regler fastsatt av NSF. Det spilles 3/4 stabelsford. Stableford har egentlig gått ut som vanlig turneringsform, men vi spiller den likevel. 3/4 betyr at dere tar 3/4 del av tildelte slag og bruker det som korrigert handikap. Ved 0,5 forhøyer man opp, og 0,25 går man ned.

Man kan velge hvilken lengde man vil spille, og bruke slopetabellen for denne lengden. Som standard spiller vi fra 53 for herrer og 48 for damer. Disse avstandene skal også brukes for lengste drive og nærmest pinnen. De som spiller fra andre enn standard distanser, må spille to baller på disse hullene.

Vi brukes vanlig ballplassering (en klubbelengde) på kortklippet gress. Som klubbstandard har vi også innført mulighet til å benytte seg av ny regel for dropp i fairway ved ball out of bounds på utspill.

Damene må også huske å betegne stablefordscore for fullt handikap for beregning av Støltuns trofé.

Scorekortet leveres til meg etter runden.

Vi kjører til hotellet, Quality Grand Hotel i Kongsberg, og møtes i baren når det passer. Vi har premieutdeling 1830 i eget avdeling, og går til bords kl 1900. Måltidet er en tre-retters meny med både fisk og kjøtt. Det vil bli servert to glass vin til hver, en hvit og en rød. Etter dette, må dere kjøpe selv.

Så håper vi på en hyggelig aften.